Sejak tahun 1947, jam telah menghitung detik-detik sehingga had kepada manusia

. Ia benar-benar di antara jam yang paling eksklusif di sekeliling. Walaupun Clock Doomsday tidak pada dasarnya berfungsi jam kerja, ia adalah alat pengukur sebenar dan dilihat oleh kebanyakan orang yang menunggu kerana motions yang jarang berlaku.

Jam Doomsday boleh menjadi pencipta Bulletin of Scientists Atom, bersama-sama dengan tujuannya sendiri adalah untuk menyampaikan langkah kelemahan ini orang dari pelbagai ancaman. Bahaya-bahaya ini, menurut Bulletin yang disebutkan di atas, adalah terutamanya senjata atom di bumi, peralihan iklim tempatan, dan teknologi baru dari sains hayat. Walaupun ancaman yang terakhir sering dibicarakan di dalam akhbar itu, ia adalah ancaman pertama, senjata nuklear, yang telah menghasilkan pemukul Doomsday untuk pergi salah satu maksimum pada masa lalu tanda kiamat.

Bagaimana Jam Akan Bekerja

Sebenarnya lembaga pengarah Buletin bertemu sesekali untuk membincangkan pelbagai ancaman kepada dunia. Mereka percaya kemajuan atom dan aspirasi negara-negara di seluruh dunia, dan kemudian memilih untuk meneruskan atau menjauhkan diri dari pertengahan malam. Memandangkan ciptaannya pada tahun 1947, jam telah dipindahkan lapan belas contoh, menggunakan pergerakan terdahulu yang berlaku pada tahun 2007. Dalam enam puluh dua tahun jam terbitannya telah bergerak dan kembali, tetapi kini hanya dua saat dari ketika ia bermula.

Melalui tahun ini, ia dipindahkan dan kembali, dengan dua minit hingga tengah malam bahawa masa yang paling merosakkan (sepanjang ketinggian perang dingin), dan 17 minit dari yang paling selamat (musim luruh Tembok Berlin, bersama dengan perjanjian pengurangan senjata antara Amerika Syarikat dan USSR). Masa sebelumnya jam bergerak, dari tujuh
minit

hingga lima minit, maka bahaya yang berbeza masuk ke persamaan. Pada masa ini, akibat perubahan iklim tempatan membawa kepada pergerakan sendiri, yang telah keluar dari 7 minit hingga 5.

Walaupun perubahan iklim telah menjadi momentum sebagai bahaya yang parah bagi manusia, ia masih tidak benar-benar meneliti senjata atom. Kawasan yang besar sebab utama di sebalik ini ialah 11:55 adalah aktiviti atom oleh Korea Utara dan Iran. Anda akan mendapati lebih daripada 27,000 senjata atom di planet ini semasa masa penulisan, dan ini, 2000 daripada mereka dapat dijumpai dalam momen. Ternyata, ancaman ini jauh lebih menacing daripada ini yang memusnahkan karakter. Ini benar-benar satu jam yang orang ramai perlu terus berjaga-jaga. Pada hakikatnya, majoriti orang tidak pernah mendengar tentang perkara ini. Lima minit hingga ke akhir masa seolah-olah rapat rapat, dan tidak dapat disangkal lagi berhubung rapat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *